Forsiden Romvirksomhet Solsystemet Exoplaneter Liv i rommet Himmelbegivenheter Interstellare ferder
Artikkelarkiv Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss


Science fiction-trilogien Ad Astra – mot stjernene

Nysgjerrighet og utferdstrang bringer menneskene stadig lenger ut i rommet, og ubemannede farkoster har undersøkt de fleste større objektene i Solsystemet. Men når tar menneskene steget ut til stjernene? Og hvordan vil en slik ferd arte seg både for dem som er med og for dem som blir igjen?

Les også: Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!

Historisk og sensasjonelt funn av jordlignende planet rundt Proxima Centauri – kan være den største oppdagelsen i vår tid!

• stjernereiser • exoplaneter • romheiser • ormehull • multivers • liv i rommet • galaksens fremtid • fremtidsteknologi • mobil Dyson-sfære • astronomiske fenomener • Solsystemets og menneskehetens skjebne • intergalaktiske opplevelser • kloning • terraforming • evig liv

Science fiction-trilogien Ad Astra

Bestilling av trilogien

Bestilling av bok 1, Apollomannen
Bestilling av bok 2, Proxima Centauri
Bestilling av bok 3, Terra Nova

Bøkene er illustrert med flotte fargeillustrasjoner og er en spennings- og science fiction-trilogi som på en realistisk måte beskriver menneskenes første interstellare ferd til et annet solsystem og gir leserne unik kunnskap om astronomi og verdensrommet.

Se omtaler og tilbakemeldinger fra leserne lenger ned på siden.

Året er 2222. Aristoteles, et gigantisk romskip bygget på romstasjonen W-Binah, legger ut på menneskehetens aller første stjernereise – en tjuetre år lang ferd til vår nabostjerne Proxima Centauri. Vi følger ungdommer og voksne, blant andre high school-eleven Steve Bloomfield fra Boulder i USA som forlater kjæresten Michelle, og som først vil komme tilbake til Jorden som en voksen mann. De lover hverandre å vente, men med på reisen er også Aurora, den norske jenta han allerede kjenner fra turen til romstasjonen W-Hokmah som går i bane rundt Månen ...

Innvendig i stjerneskipet
Illustrasjon; Don Davis / NASA


På vei gjennom Solsystemet besøker ekspedisjonen den vulkanske svovelmånen Io, isdekte Europa, månen Titan med sine metansjøer og iskloden Pluto, men etter flere uforklarlige uhell begynner noen av ungdommene om bord, å mistenke en mann som sitter ute om natten og ser på gamle apollofilmer. Har han noe med uhellene å gjøre? Hvem er han og hvorfor lyser det i nakken hans? Idet romskipet er i ferd med å forlate Solsystemet, blir en av passasjerene funnet død, men det er for sent å snu, og mannskapet må fortsette den ti år lange ferden gjennom tomt ingenmannsland uten å vite hvem som står bak.

Etter en nesten ti år lang reise i interstellart rom og med utfordringer ingen på forhånd hadde kunnet ane rekkevidden av, ankommer ekspedisjonen Proxima Centauri, 4,2 lysår fra Jorden. Det blir et ublidt møte med vårt nabosolsystem, men på to av planetene gjør astronautene unike oppdagelser.

Fjellmassiv med lagdeling på en jordlignende exoplanet. 
Illustrasjon: Illustrasjon: ESO / L. Calcada


Idet mannskapet er i ferd med å ta fatt på den ti år lange hjemreisen, rammes kapteinen av en mystisk sykdom, samtidig som «Apollomannen» plutselig dukker opp etter å ha forholdt seg i ro helt siden ekspedisjonen forlot Solsystemet. Hvorfor har verken helseundersøkelser eller iris-scannere klart å avsløre ham? Og hvorfor dukker han opp akkurat idet de forlater stjernen? Kort etter gjør Steve en oppdagelse som gjør at livet aldri mer vil bli det samme. Ikke for ham, ikke for noen ...

Virvlende stoff rundt sort hull.
Illustrasjon: Illustrasjon: CXC/A. Hobart


På vei hjem mot Solsystemet dukker det opp en sjokkartet melding som viser hva som kan skje når fysikkens lover utfordres og relativistiske effekter oppstår. Kaotiske tilstander utløses, og sammen med et fåtall andre som fortsatt er i stand til å fungere, og i sorgen over å ha mistet personer som sto ham nær, blir tjueseks år gamle Steve bedt om å overta ansvaret for Ekspedisjon 2222. Men det er ingen tid å miste. Et tilfeldig funn i Plutos indre avdekker at Apollomannen ikke var eneste blindpassasjer på ferden mot stjernene, og gir også Steve og de andre en uventet mulighet for å skape en helt ny fremtid for menneskeheten ...


BESTILLING:

Bok 1 - Apollomannen

Bok 2 - Proxima Centauri

Bok 3 - Terra Nova

Hele trilogien


Dette sier leserne:

Nettopp lest Terra Nova, og jeg har nikost meg! Har hatt stor leseopplevelse av trilogien deres. Dere behersker temaet helt ut. Det er så lenge mellom hver gang det kommer god, gjennomarbeidet norsk SF-litteratur.
Pensjonert lærer (70)

Tusen takk for noen fantastiske bøker!
Lektor cand. polit (50), Oslo

En i klassen min har nylig holdt et foredrag om gravitasjon, og Einsteins teori om lyshastigheten. Vanligvis skjønner jeg ganske lite av fysikk, men denne gangen skjønte jeg det meste, takket være boken deres!
Hannah Lazzaretti - elev (19) i videregående skole.

Jeg er helt 'stunned'.... har lest ganske mange bøker i mitt liv, men ingen med et slikt perspektiv når det gjelder tid og rom. Jeg blir liksom ikke ferdig med Terra Nova. Det er så mange ting som fascinerer meg og pirrer min nysgjerrighet der. Ingen andre bøker har gjort så sterkt inntrykk på meg som disse.
Arne Borren, filolog

Hvis jeg hadde fått boka som skolegutt ville det vært rene eventyrboka, i overført betydning!
Journalist, Oslo

Fantastisk spennende trilogi! Vi har lest bøkene høyt for 10-åringen og hatt stor glede av dem selv! Annerledes spennende fordi den er realistisk! Anbefales også som klassesett for skoleelever på ungdomstrinnet!
Inger Arnesen

Har lest de tre bøkene. Knall gode bøker!
Mads Klepper

Kjempebra! Spennende og veldig lærerik for en 28-åring som meg. Samboeren min likte den også veldig godt. Boken er tidløs.
Butikksjef, bokhandel

Boka dokker var veldig bra, veldig spennande.
Olav (16), skoleelev i Hareid

Utrolig spennende bøker! Anbefales på det sterkeste.
Carl August A. Tronrud

Dere har laget et magisk mesterverk!
Rektor Geilo ungdomsskole, Buskerud 

Fremtidsby
Illustrasjon: CG4TV


NOEN OMTALER I MEDIA:

Utdanningsnytt: Stjerneskipet har landet

Dagsavisen: Ødegaard og Sannes har stjerner i sikte

VG: Menneskets fluktrute

Aftenposten: - Hvorfor kysse når man kan se på stjernene?

Dagsavisen: Jakten på en ny jordklode

iTromsø: Slik kan Tromsø se ut om 200 år

ABC Nyheter: Jakten på en ny jordklode

Kronikk i Dagbladet: Funn av planet kan redde menneskets framtid

Innlegg i Dagbladet: Hvordan komme til Proxima b?


Stjernehimmelen


Hva kan du se i kveld?

Følg med på planeter, stjerner og månefaser samt spennende fenomener som f.eks. nordlys, perlemorskyer, lysende nattskyer m.m.
Les mer

Astroshow og foredrag

Våre astroshow sett av over 75 000!

Astroshowet Out of Space

Foredrag om verdensrommet!

Forestillinger for skoleelever

Science fiction-trilogien Ad Astra

Opplev den første reisen til et annet solsystem, leting etter livsformer på exoplaneter og Solsystemets og menneskehetens fremtid!

Bøkene er rikt illustrert med flotte fargebilder.

Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!

- stjernereiser - exoplaneter - romheiser
- ormehull - multivers - liv i rommet
- fremtidsteknologi - intergalaktiske opplevelser
- astronomiske fenomener - galaksens fremtid
- krim


Av science fiction-forfatter Anne Mette Sannes
Mer info og bestilling

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.

Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no