Begivenhetene Astronyheter Venuspassasjen 2012 Venuspassasjen i 2004 English

Du er her: Himmelbegivenheter i 2013

Himmelbegivenheter i 2013


Store begivenheter i rommet i 2013: Oversikt og kommentar
I 2012 opplevde vi flere fantastiske astronomiske oppdagelser og begivenheter. Men 2013 ligger an til å kunne bli minst like spektakulært i verdensrommet - ikke minst takket være oppdagelser gjort i løpet av 2012. Les mer.

Superhull skal spise sky av gass sommeren 2013
I sentrum av de fleste galaksene finnes det superstore sorte hull som slurper i seg alt som kommer for nær. For første gang kan vi nå følge med på hvordan et hull spiser. En diger sky av gass er på vei mot hullet og skyen vil bli revet i stykker sommeren 2013. Les mer.

Ekstremt interessant komet oppdaget
En ny komet er oppdaget mens den er på vei innover i Solsystemet. Kometen passerer svært nær Solen i slutten av november 2013 og har da potensiale til å bli et virkelig spektakulært objekt! Les mer.

15. februar 2013: Asteroide passerer ekstremt nær Jorden.
Se bildene og film tatt opp i Norge.
 
15. februar 2013: Ekstrem nærpassering av asteroide
På kvelden fredag 15. februar 2013 vil en 65 meter asteroide suse forbi Jorden på rekordnært hold. Med en liten kikkert kan vi se hvordan asteroiden sklir mellom stjernene. Det er ingen fare for kollisjon med Jorden, men et sammenstøt kunne medført betydelige skader lokalt.
 
Hovedside om himmelbegivenheter
 
Apollomannen – første bok i science fiction-trilogien Ad Astra

Bli med Steve, Aurora og Boris på fremtidens reise til et annet solsystem! Mer info

Filmen
Vårt magiske univers

Det mest fantastiske billedmaterialet fra rommet presentert på norsk og ledsaget av majestetisk musikk. Klikk over for info og utdrag.

Norsk DVD om himmelbegivenhetene i Norge 2010-2015

Den beskriver hva som skal skje, hvorfor det skjer og hvordan det vil arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer informasjon om filmen

Spesialhefte om himmelbegivenhetene i Norge 2010-2015

Heftet beskriver hva som skal skje, hvorfor det skjer og hvordan det vil arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer informasjon om heftet

Våre nettsteder
svalbard2015.no handler om den store totale solformørkelsen på Svalbard og Nordpolen 20. mars 2015.
astrobutikken.no er et nettsted for astronomiske produkter: Bøker, norske DVD-er, astroparaplyer, enkelt observasjonsutstyr og steinbiter fra Månen og Mars m.m.

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard,Tlf: 992 77 172 E-post: knutjo@astroevents.no