Forsiden Romvirksomhet Solsystemet Exoplaneter Liv i rommet Himmelbegivenheter Interstellare ferder
Artikkelarkiv Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss


Ny film: Vårt magiske univers


Kosmisk stemning – majestetisk musikk!
Spektakulær skjønnhet blant galakser, vakre tåker og fjerne verdener

For første gang kan Universets flotteste objekter nytes i full HD i en norsk produksjon med Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes som guider og ledsaget av majestetisk musikk. Store teleskoper på bakken og i rommet har de siste årene gitt oss fantastisk innblikk i det spektakulære og vakre verdensrommet. I “Vårt magiske univers” (på Blu-ray og DVD) kan man nyte de vakreste bildene som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers.

av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard

 

DVD kan skaffes her

Blu-ray kan skaffes her

Filmen kan også bestilles ved å sende en mail til astrobutikken@astrobutikken.no med navn og adresse. Det er også mulig å få signerte filmer!

Foto: Sannes & Ødegaards Univers AS


Anmeldelse av bladet Astronomi:

Terningkast 6, «Magisk bra!»

Måten dette programmet er spikret sammen på gjør det til en stor opplevelse. Filmsekvensene imponerer både i variasjon og antall. Musikken er variert og vakker og passer glimrende til bildene. Imponeres gang på gang av de språklige valg som er gjort for å forklare ting på en lettforståelig måte. Jo mer jeg ser, jo mer imponeres jeg av hvor godt dette er laget.

Presentasjonen er så bra at du kan være temmelig «grønn» og ha godt utbytte av dette, samtidig kan det nytes av viderekommende. Finner ingen ting å plukke på rent faglig. Det er sjelden. Underveis var det ingen tvil om hva slags terningkast dette ville bli.


I tusenvis av år har menneskene undret seg over hva som finnes ute i verdensrommet. Først i vår tid kan enorme teleskoper og romsonder for alvor gi oss svaret. Men de mest avanserte instrumentene gir oss mye mer: Med sylskarpe nærbilder gir de oss muligheten for å føle at vi svever ute blant stjerner og galakser og vi kan tas med til de vakreste, utroligste og fjerneste objekter som hittil er oppdaget.

For første gang kan du få oppleve dette på Blu-ray (og DVD) i en norsk produksjon der astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard og forfatter Anne Mette Sannes guider deg ut til de vakreste, utroligste og fjerneste objekter som hittil er oppdaget.

Foto: Fra filmen “Vårt magiske univers”


Gjennom mange år har de begge vært dypt fascinert av de stadig mer fantastiske bildene og filmene fra utforskningen av rommet, og de har lenge ønsket å gjøre dette billedmaterialet tilgjengelig for flest mulig.

Anne Mette Sannes har stått for musikkvalg og ikke minst komponert musikkvideoene, mens bildene og filmene er plukket ut av Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Foto: Fra filmen “Vårt magiske univers”


Filmen inneholder de flotteste bildene som noen gang er tatt i rommet. Total spilletid er 1 time og 32 minutter og filmen er tematisk delt inn i kapitler:

  • Med skarpt blikk mot rommet: Vi besøker de største teleskopene på bakken og i rommet. De imponerende kjempeteleskopene på bakken befinner seg i supertørre ørkener og høye fjelltopper der utsikten mot rommet rett og slett er fantastisk.

  • Vårt hjem i Melkeveien: Svev rundt Saturn og opplev dens magiske ringer, se iskalde Pluto og dens uutforskede måne Karon. Besøk fremtidige baser på Månen og Mars, nyt nordlyset på Saturn og opplev asteroider, kometer og andre “innbyggere” i Solsystemet.

  • Fjerne og spennende exoplaneter: Mange hundre planeter er oppdaget rundt andre stjerner, langt fra vårt solsystem. Noen av planetene er digre gasskjemper, noen er glohete metallklumper og atter andre kan være beboelige. Vi besøker noen av planetene og undersøker mulighetene for å finne livsformer.

  • Vakre og magiske tåker: I de enorme områdene mellom stjernene er det nesten tomt rom. Men noen steder samler stoff seg i gigantiske, vakre og imponerende tåker. Noen av disse er fødestuer for stjerner og planeter, andre gløder i mange farger. Vi svever gjennom noen av de flotteste objektene som er kjent i verdensrommet.

  • En fantastisk stjerneverden: Kjempeteleskopene avslører en stjerneprakt som nesten kan ta pusten selv fra en astronom. Vi opplever mylderet av røde, gule og blå stjerner, de største og mest ekstreme stjernene vi kjenner i Universet, samt tette baller med millioner av lysende stjerneprikker.

  • Galakser – øyer i kosmos Stjernene samler seg i galakser, hver med mange milliarder stjerner. Disse stjerneøyene ligger spredt rundt omkring i kosmos, eller klumper seg i formidable strukturer. Galaksene selv forekommer i mange former, og moderne teleskoper gir oss uforglemmelige innblikk i disse stjerneverdenene.


Utforskning av Mars. Illustrasjon: NASA/ESA


Tre smakebiter fra musikkvideoene som kommer på slutten av hvert kapittel:

Musikkvideo fra innledning, 29 MB

Musikkvideo fra kapitlet om teleskoper på bakken og i rommet, 45 MB

Musikkvideo fra kapitlet om Solsystemet, 91 MB


Hvordan få tak i filmen?

Filmen finnes i en rekke butikker, blant annet hos Platekompaniet, Zailor.no, Natur & Fritid, DVDhuset.no, vitensentre, mange Norli-butikker m.fl. Filmen kan også bestilles nedenfor:

DVD kan skaffes her

Blu-ray kan skaffes her

Stjernehimmelen


Hva kan du se i kveld?

Følg med på planeter, stjerner og månefaser samt spennende fenomener som f.eks. nordlys, perlemorskyer, lysende nattskyer m.m.
Les mer

Nytt astroshow og nye foredrag!

Vårt tidligere show «Ad Astra 2222» sett av nærmere 20 000!

I høst startet vi ny turne med vårt helt ferske astroshow Out of Space!

Nye spennende foredrag om verdensrommet!

Astroshow for skoleelever

Science fiction-trilogien Ad Astra

Opplev den første reisen til et annet solsystem, leting etter livsformer på exoplaneter og Solsystemets og menneskehetens fremtid!

Bøkene er rikt illustrert med flotte fargebilder.

Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!

- stjernereiser - exoplaneter - romheiser
- ormehull - multivers - liv i rommet
- fremtidsteknologi - intergalaktiske opplevelser
- astronomiske fenomener - galaksens fremtid
- krim


Forfattere Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard
Mer info og bestilling

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.

Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
starship.no Stjernereiser
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no