Forsiden Romvirksomhet Solsystemet Exoplaneter Liv i rommet Himmelbegivenheter Interstellare ferder
Artikkelarkiv Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss

Personlige naturopplevelser


Artikler om våre personlige naturopplevelser

Siste natt med midnattssol på fastlandet!
03.08.17: I Gamvik i Finnmark fikk vi mandag oppleve siste natten med midnattssol da vi var invitert til å holde foredraget Out of space på festivalen Kulturdugnad Gamvik – ytterst ute mot Barentshavet! Les mer.

Se bilder fra vår turne i Finnmark!
14.07.17: Vi har begge vært en del ganger i vårt nordligste fylke, men da hovedsakelig i byer. På turneen skulle vi se Finnmark fra en annen side: fra landeveien i leiebil - det vi liker aller best! Og lite ante vi hva som ventet oss, for Finnmark har i sannhet mye å tilby oss søringer. Kameraene "gikk varme" og det ble mange stopp for å ta bilder av spennende geologi, liryper, harer, elg og havørn og selvsagt: reinsdyr:) og mange av opplevelsene attpå til i fantastisk vakker midnattssol! På veien mellom Alta og Skaidi (en strekning vi forøvrig kjørte hele fire ganger, mente vi bestemt at det var en ulv og ikke hund eller rev som passerte nede på en slette, men bildet ble ikke godt nok til å finne svaret. Spennende var det også å befinne seg bare noen få meter fra Russland. Les mer.

Se bilder fra vår showturne i Nord-Norge!
15.05.17: Vi er nå midt inne i en showturne i de tre nordligste fylkene hvor vi besøker både kulturhus og skoler (egne skoleshow) med vårt astroshow «Out of Space». Vi har allerede besøkt Troms og vakre kyst- og fjellområder i Nordland, og snart er det også full runde i det store fylket Finnmark som står for tur. Dette en turne vi kommer til å huske lenge! For en natur, for noen fantastisk hyggelige mennesker!!! Vi gleder oss til resten av turneen! Nedenfor kan du se bilder fra turneen så langt. Les mer.

GOD PÅSKE TIL DERE ALLE!!!
12.04.17: Nå er det klart for å lade batteriene før vi fyker nordover over påske! Årets påske skal nytes både i hagen, i skogen og kanskje på hytta hvis værgudene er på vår side og ikke det er for mye snø i terrenget. Les mer.

Årets beste astronomiske – og ikke-astronomiske hendelse!
28.12.16: For oss er utvilsomt oppdagelsen av en jordlignende planet i beboelig sone rundt vår aller nærmeste nabostjerne Proxima Centauri både årets, tiårets og tusenårets største oppdagelse på grunn av den langsiktige betydningen for hele menneskeheten. Her kan du lese mer om denne og andre hendelser i 2016. Når det gjelder ikke-astronomiske hendelser, er det utvilsomt forsøket på å komme oss til hytta natt til 17. mai som gjorde mest inntrykk … Les mer.

Epleinnhøsting og perlemorskyer!!
01.10.16: Selv om det plukkes epler, må man ikke glemme å se opp, og i 16-tiden i ettermiddag så vi sesongens første perlemorskyer! Les mer.

Magisk fullmåne i fjellet
24.07.16: Sent på kvelden onsdag 20. juli på vei til hytta i Vestre Slidre. I uvanlig varm sommerluft steg en imponerende, rød fullmåne opp over fjellene (det var fullmåne kl. 00.57 natt til 20. juli). Les mer.

Sjeldent regnbuefenomen!
10.07.16: En lett regnbyge under solnedgangen lørdag kveld forårsaket en kraftig, dobbel regnbue og i tillegg et sjeldent fenomen – såkalt overtallige regnbuer! Les mer.

Astroshow på øy langt uti havet!!
12.06.16: For noen måneder siden ble vi invitert til å holde astroshow for elever og voksne på en øy som het Lovund. Spent kikket vi på kartet – og fikk sjokk!!! Så langt ute i havet? Aldri i «havet»! Jeg har angst for bølger! Ikke for blikkstille og rolig hav og båt generelt, men BØLGER – skumle, hvitskummende bølgetopper!! Angsten skyldes en tur over Boknafjorden ved Stavanger en gang på nittitallet da det blåste liten storm og selv trauste jærbønder satt grønne i ansiktet ... Les mer.

Stjernehimmelen


Hva kan du se i kveld?

Følg med på planeter, stjerner og månefaser samt spennende fenomener som f.eks. nordlys, perlemorskyer, lysende nattskyer m.m.
Les mer

Astroshow og foredrag

Våre astroshow sett av over 75 000!

Astroshowet Out of Space

Foredrag om verdensrommet!

Forestillinger for skoleelever

Science fiction-trilogien Ad Astra

Opplev den første reisen til et annet solsystem, leting etter livsformer på exoplaneter og Solsystemets og menneskehetens fremtid!

Bøkene er rikt illustrert med flotte fargebilder.

Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!

- stjernereiser - exoplaneter - romheiser
- ormehull - multivers - liv i rommet
- fremtidsteknologi - intergalaktiske opplevelser
- astronomiske fenomener - galaksens fremtid
- krim


Av science fiction-forfatter Anne Mette Sannes
Mer info og bestilling

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.

Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no