Begivenhetene Astronyheter Venuspassasjen 2012 Venuspassasjen i 2004 English

Du er her: Nordnorsk vitensenter

Nordnorsk vitensenter


Nordnorsk vitensenter

Nordnorsk vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter på universitetsområdet i Tromsø, med eksperimenter og moro for hele familien.

Utstillingen på Nordnorsk vitensenter har for tiden 40 interaktive stasjoner. De interaktive eksperimentene fordeler seg på fire temaer i tre etasjer, Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord og Kropp og hjerne.

I forbindelse med Venus-passasjen holder Vitensenteret kveldsåpent mellom kl. 21:00 og 23:30. Ishavstoget (turist-tog som kjører i Tromsø) vil trafikkere ruta mellom Tromsøhallen og Vitensenteret for de som foretrekker å slippe å gå. Vitensenteret vil vise en film/animasjon av Venus-passasjen i sitt planetarium, filmen kan kjøres flere ganger i løpet av kvelden.


MER INFORMASJON

Norsk hovedside om Venus-passasjen

-
Solformørkelsesbriller
til begivenheten

Utstyr for å oppleve den historiske begivenheten på en trygg måte.

Andre arrangementer

Arrangementer rundt omkring i Norge Arrangementer

Norsk DVD om himmelbegivenhetene i Norge 2010-2015

Den beskriver hva som skal skje, hvorfor det skjer og hvordan det vil arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer informasjon om filmen

Spesialhefte om himmelbegivenhetene i Norge 2010-2015

Heftet beskriver hva som skal skje, hvorfor det skjer og hvordan det vil arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer informasjon om heftet

Astronomiske nyheter

Oppdagelser i rommet og kommende astronomiske hendelser

Våre nettsteder

bangirommet.no inneholder astronomiske nyheter og er en ressurs for bidler, filmer, animasjoner, linker og astronomiske fakta. Nettstedet fokuserer spesielt på oppdagelser og dramatiske begivenheter.
svalbard2015.no handler om den store totale solformørkelsen på Svalbard og Nordpolen 20. mars 2015.
astrobutikken.no er et nettsted for astronomiske produkter: Bøker, norske DVD-er, astroparaplyer, enkelt observasjonsutstyr og steinbiter fra Månen og Mars m.m.

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard, Postboks 1029 Blindern, 0315 OsloTlf: 992 77 172 E-post: knutjo@astro.uio.no