Forsiden Stjernereiser Exoplaneter Liv i rommet Meteoritter Himmelbegivenheter Solformørkelse 2015 Artikkelarkiv
Stjernehimmelen Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss / Pressebilder


«Out of Space»: Astroshow for skoleelever!


Fra høsten 2015 kan vi tilby skoleforestillinger med astroshowet «Out of space» som på en underholdende måte tar opp mange av de mest spennende, spektakulære og interessante spørsmålene, objektene og fenomenene i verdensrommet.
Forestillingen er et multimedieshow med spektakulære bilder, filmer, animasjoner, lydeffekter og musikkvideoer og er beregnet på ungdomstrinnet og videregående skole.
Astroshowet kan arrangeres i nærmeste kinosal/kulturhus eller i et annet lokale med tilfredsstillende tekniske løsninger.


Sannes & Ødegaards astroshow «out of Space» for skolerPå showet får elevene blant annet se en demonstrasjon av parallellunivers, høre om muligheter for at det finnes andre univers med andre naturlover, lære om sorte hull og ormehull og hvilke muligheter ormehull kan gi oss, høre om verdens minste meteorittletere og få en eksotisk (!) demonstrasjon om hvordan man finner planeter rundt andre stjerner. I tillegg vil elevene få masse kunnskap om Pluto og dens måner samt resten av det ekstremt spennende og lite utforskede området utenfor Neptun, hva objektene der består av og hvordan de har havnet langt der ute i Solsystemets bakgård.

Neptuns invasjon av Kuiperbeltet for 3,9 milliarder år siden for årsaket et voldsomt bombardement av bl.a. Jorden, Månen og Mars. Det vi finner av gull, sølv og andre edle stoffer stammer hovedsakelig fra denne tiden.
Illustrasjon: Matthias Willbold, Tim Elliott, University of Bristol


Elevene får også kunnskap om hvordan man kan finne tegn etter gammaglimt som har truffet Jorden og lære om vår klodes, Solsystemets og vår galakses fremtid. Visste du at vi mennesker antagelig vil komme til å bo nesten dobbelt så lenge på Mars som på Jorden? Hvilke andre steder i Solsystemet er det sannsynlig at vi kommer til å bosette oss, og hva kan vi gjøre for å kunne bo på Jorden lengst mulig før menneskene må flytte? Hvordan kan menneskene overleve som art etter hvert som Solen stadig eser? Dette og mye annet får elevene svar på i «Out of Space».

Om fire milliarder år begynner Andromedagalaksen å kollidere med Melkeveien.
Illustrasjon: NASA


Etter forestillingen kan de som ønsker kjenne på ekte steiner fra rommet, blant annet en jernmeteoritt på nesten tre kilo fra Argentina og en meteoritt som stammer fra det som trolig er det eldste meteorittfallet vi kjenner til. Det blir også mulighet til å kjenne på lava-aske fra den islandske vulkanen Eyafjallajøkulen som lammet flytrafikken i Europa i 2010!

I showet snakker vi også om jordskorpeplater som beveger seg og at alle kontinentene på nytt vil bli samlet til et stort superkontinent – Pangea Ultima.

Velkommen til et astroshow spekket med nyttig og fascinerende kunnskap!

Dersom dette høres interessant ut, ta kontakt med oss på E-post: sannes_odegaard@astroevents.no, eller tlf. 99 27 71 72 / 97 03 80 50.

For spørsmål vedrørende bestilling av science fiction-trilogien Ad Astra til norsk-/naturfagundervisning eller til skolebiblioteket, ta kontakt på samme E-post.


Varme astrohilsener
Anne Mette & Knut Jørgen

Om få år skal en asteroide fanges inn og sendes inn i bane rundt Jorden eller Månen.
Illustrasjon: Tethers Unlimited /NASA


Slik kan det se ut i fremtidens første stjerneskip.
Illustrasjon: Don Davis /NASA


Om få tiår kommer de første romheisene i drift! DU kan bli med!
Illustrasjon: NASA


Kan ormehull brukes til å reise til andre deler av vårt univers eller til og med til andre univers?
Illustrasjon: Les Bossinas (Cortez III Service Corp.)


Klikk på “like” og få melding når nye saker legges ut!

Kveldens stjernehimmel


Hva kan du se i kveld?

Følg med på planeter, stjerner og månefaser samt spennende fenomener som f.eks. nordlys, perlemorskyer, lysende nattskyer m.m.
Les mer

Nytt astroshow: “Out of Space”

Ad Astra 2222 sett av nærmere 20 000!

I høst starter vi ny turne med vårt helt ferske astroshow Out of Space!

I to år har vi besøkt kulturhus over hele landet med astro-showet «Ad Astra 2222», og gleder oss enormt til å treffe nye og gamle publikummere!!

Science fiction-trilogien Ad Astra

Opplev den første reisen til et annet solsystem, leting etter livsformer på exoplaneter og Solsystemets og menneskehetens fremtid!

Bøkene er rikt illustrert med flotte fargebilder! 

- stjernereiser - exoplaneter - romheiser
- ormehull - multivers - liv i rommet
- fremtidsteknologi - intergalaktiske opplevelser
- astronomiske fenomener - galaksens fremtid


Forfattere Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard
Mer info og bestilling

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.

Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Norsk DVD om himmelbegivenheter
i Norge 2010-2015

Hva skjer på himmelen, hvorfor skjer det og hvordan vil fenomenene arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer info

Spesialhefte om himmelbegivenheter i Norge 2010-2015

Hva skjer på himmelen, hvorfor skjer det og hvordan fenomenene vil arte seg sett fra ulike steder i Norge, fra Månen og fra Solen. Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
starship.no Stjernereiser
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no