Forsiden Romvirksomhet Solsystemet Exoplaneter Liv i rommet Himmelbegivenheter Interstellare ferder
Artikkelarkiv Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss

Solsystemets og menneskehetens fremtid


Artikler om Solsystemets og menneskehetens fremtid

Menneskenes fremtid er i verdensrommet!
Vi står på terskelen til å ta skrittet fra en jordbundet sivilisasjon og til en kultur der den viktigste utviklingen finner sted i verdensrommet. Allerede nå finnes en stor romstasjon, men i løpet av få tiår vil romheiser gjøre turer til romstasjoner, nybygde baser på Månen, Mars og asteroider nesten like vanlige som dagens reiser til eksotiske steder på kloden. Gruvedrift, store baser og fabrikker vil dukke opp på flere himmellegemer. Les mer.

Kolonisering av objekter i det ytre av Solsystemet
16.03.16: Siden mange av de større månene i det ytre av Solsystemet inneholder vann-is, flytende vann og organiske komponenter, har man også betraktet disse månene som aktuelle områder for kolonisering. Om ca. 6 milliarder år vil vi også, som følge av den stadig mer svulmende Solen, bli tvunget til å forflytte oss fra Mars og videre ut til de ytre planetenes måner som er best egnet. På kortere sikt vil kolonier i dette området av Solsystemet være hensiktsmessige med tanke på langtidsforskning på den konkrete planeten og dens måner. Les mer.

Kolonisering og terraforming av Mars
08.03.16: Selv om Venus er mest lik Jorden når det gjelder sammensetning, størrelse og tyngdekraft, er det likevel Mars som utvilsomt er den planeten i Solsystemet som best egner seg å kolonisere. Men selv om Mars krever relativt lite energi å nå fra Jorden, vil en tur til den røde planet likevel ta 6–7 måneder i rommet – en lang og mentalt krevende reise, men som i løpet av de neste tiårene vil kunne skje mye raskere når romheiser er et faktum. Men uansett bør vi begynne å forberede Mars som bosted: Det er nemlig Mars som, sett ut i fra menneskenes totale levetid i Solsystemet, vil bli vår egentlige hjemplanet. Les mer.

Kolonisering av Månen
04.03.16: Månen er det nærmeste naturlige himmellegemet i rommet og derfor et naturlig valg for fremtidige rombaser. Reiser til Månen tar mye kortere tid og er mye billigere og enklere å gjennomføre enn reiser til Mars eller asteroider. De første bemannede basene vil derfor vil derfor med all sannsynlighet bli bygget på Månen. Les mer.

Utvinning av ressurser på asteroider til bruk på Jorden og til kolonisering av Solsystemet
01.03.16: I asteroider finnes sjeldne jordmetaller i betydelig større mengder enn her på Jorden. Det har blitt anslått at verdien av mineralene i asteroidebeltet mellom Mars og Jupiter tilsvarer omtrent 100 milliarder dollar per jordboer! Og ressurser fra asteroider kan også benyttes som rakettdrivstoff i forbindelse med en fremtidig kolonisering av Solsystemet! Les mer.

Romheiser vil revolusjonere romfarten!
11.02.16: Planlegging av fremtidens romheiser har allerede pågått i rundt 15 år, og innen 20 år skal den første være i drift. Denne nye virksomheten vil være et en ekstremt viktig ressurs for å løse miljøproblemer, skaffe energi til vår klode og ikke minst revolusjonere mulighetene for å ta seg raskt og trygt ut til andre reisemål i Solsystemet. Les mer.

Pangea Ultima – Jordens nye superkontinent
05.09.15: Selv om det skjer saktere enn en fingernegl vokser, er kontinentene stadig på vandring. Hav forsvinner, landområder senker seg, jordskjelv oppstår og gigantiske fjellmassiver dannes. Les mer.

Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!
Om noen dager vil vi få se de første nærbildene av objektet som kanskje blir menneskenes siste tilfluktssted i en fjern fremtid. New Horizons epokegjørende oppdagelser vil bli snakket om i uminnelige tider – helt til dvergplaneten om nesten 8 milliarder år med all sannsynlighet vil bli et siste tilholdssted for menneskeheten. Denne dramatiske, men uunngåelige utviklingen beskrives i bok 3 i science fiction-trilogien Ad Astra.Les mer.

Ut av Solsystemet for å sikre menneskenes fremtid?
De dramatiske astronomiske hendelsene og oppdagelsene den siste tiden viser at vi er langt mindre trygge på Jorden og i Solsystemet enn vi har trodd og håpet på. Les mer.

Trusler mot vår egen klode og hvordan vi kan beskytte oss
Det har skjedd før og det vil skje igjen. Både asteroider og kometer har skapt enorme ødeleggelser både på vår egen klode og på andre planeter i vårt solsystem. Kartleggingen av asteroider er derfor for lengst i gang, men ikke alle oppdages. Verken asteroidenedfallet over Middelhavet 6. juni 2002 eller asteroiden som traff Russland 15. februar 2013 ble varslet i forkant. Les mer.
 
Kosmiske katastrofer
Flere kosmiske fenomener kan være en trussel mot livet på Jorden og vår sivilisasjon. Her får du en beskrivelse av fenomenene og faren forbundet med disse. Les mer.
 

Stjernehimmelen


Hva kan du se i kveld?

Følg med på planeter, stjerner og månefaser samt spennende fenomener som f.eks. nordlys, perlemorskyer, lysende nattskyer m.m.
Les mer

Astroshow og foredrag

Våre astroshow sett av over 75 000!

Astroshowet Out of Space

Foredrag om verdensrommet!

Forestillinger for skoleelever

Science fiction-trilogien Ad Astra

Opplev den første reisen til et annet solsystem, leting etter livsformer på exoplaneter og Solsystemets og menneskehetens fremtid!

Bøkene er rikt illustrert med flotte fargebilder.

Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!

- stjernereiser - exoplaneter - romheiser
- ormehull - multivers - liv i rommet
- fremtidsteknologi - intergalaktiske opplevelser
- astronomiske fenomener - galaksens fremtid
- krim


Av science fiction-forfatter Anne Mette Sannes
Mer info og bestilling

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.

Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no