Forsiden Stjernereiser Exoplaneter Liv i rommet Meteoritter Himmelbegivenheter Solsystemet Romvirksomhet
Artikkelarkiv Astroshow og foredrag For skoler Astrobutikken Linker Om oss


Mot stjernene – Ad Astra


Menneskene utforsker vårt eget solsystem som aldri før. Spektakulære landinger på Mars, dramatiske filmer av utbrudd på Solen og romsonder som besøker kometer og asteroider har nesten blitt dagligdags. Men planleggingen av menneskehetens virkelig store sprang – til et annet solsystem – er allerede i gang ...

 

av Knut Jørgen Røed Ødegaard & Anne Mette Sannes

Romskipene som vil bli brukt for reiser til andre solsystem vil være blant menneskehetens mest spektakulære konstruksjoner!
Illustrasjon: Don Davis / NASA


Hvorfor reise til stjernene?

Høsten 2011 deltok vi på historiens første stjerneskipskonferanse i Orlando, USA. DARPA, den visjonære forskningsorganisasjonen som oppfant internett, var initiativtager. Hensikten var å samle eksperter fra en lang rekke områder for å så kimen til den epokegjørende ferden som en gang skal bringe menneskene ut til stjernene. Fremtredende personer blant annet fra NASA, SETI, DARPA og Icarus deltok på konferansen.

Nå er organisasjonen "100 Year Starship" dannet for å føre arbeidet videre. Hele samfunnet må organiseres mot den enorme oppgaven som om rundt 200 år skal munne ut i den mest spektakulære ferden og det mest storslagne romfartøyet i menneskehetens historie. I mellomtiden vil teknologi og samfunnsstruktur ha utviklet seg enormt med romheiser, store romstasjoner og omfattende baser og bosetninger på Månen, Mars og asteroider. Menneskene vil bli delt inn i "earthborn" og "colonyborn" og samfunnene på Månen og spesielt Mars vil utvikle seg i egne retninger – på samme måte som de isolerte samfunnene i Det ville vesten på 1800-tallet.

Vi har lenge fundert på hvordan en slik ferd vil arte seg, hvordan den kan gjennomføres og ikke minst hva som møter ekspedisjonsdeltakerne i et fremmed solsystem. Etter flere års arbeid har vi med boken "Apollomannen" presentert starten på trilogien Ad Astra – mot stjernene. Den gir et innblikk i hvordan vi ser for oss at samfunnet vil arte seg for ungdommer i år 2222, hvordan de lever og hvordan de vil oppleve menneskehetens aller første ferd ut av Solsystemet.

Les mer om stjernereiser

Noen arrangementer rundt temaet som vi skal delta på.

100 YEAR STARSHIP

Orlando-konferansen i 2011

Fremtidig Mars-base.
Illustrasjon: NASA

Stjernehimmelen


Hva kan du se i kveld?

Følg med på planeter, stjerner og månefaser samt spennende fenomener som f.eks. nordlys, perlemorskyer, lysende nattskyer m.m.
Les mer

Astroshow og foredrag

Våre astroshow sett av over 75 000!

Astroshowet Out of Space

Foredrag om verdensrommet!

Forestillinger for skoleelever

Science fiction-trilogien Ad Astra

Opplev den første reisen til et annet solsystem, leting etter livsformer på exoplaneter og Solsystemets og menneskehetens fremtid!

Bøkene er rikt illustrert med flotte fargebilder.

Pluto – menneskehetens siste tilfluktssted!

- stjernereiser - exoplaneter - romheiser
- ormehull - multivers - liv i rommet
- fremtidsteknologi - intergalaktiske opplevelser
- astronomiske fenomener - galaksens fremtid
- krim


Av science fiction-forfatter Anne Mette Sannes
Mer info og bestilling

Filmen Vårt magiske univers

Nyt det vakreste billedmaterialet som noen gang er tatt av vårt fantastiske univers! Fikk terningkast 6 i bladet Astronomi.

Produsert og kommentert av Anne Mette Sannes & Knut Jørgen Røed Ødegaard Mer info

Våre nettsteder
astroevents.no Hovednettsted om Universet
svalbard2015.no Solformørkelsen 20. mars 2015
astrobutikken.no Bøker og filmer m.m.

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

 

 

Kontakt: Knut Jørgen Røed Ødegaard Tlf: 99 27 71 72 E-post: knutjo@astroevents.no. Anne Mette Sannes Tlf. 97 03 80 50 E-post: amsannes@astroevents.no